Bijeenkomsten OBL en Corona virus

Update: 27 maart 2020
Tijd: 11:00u

Op 16 maart zijn er door de overheid landelijke maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan en overbelasting van het zorgstelsel te voorkomen. De maatregelen hebben met name betrekking op sociale activiteiten. Onder andere openbare gebouwen, musea, horeca en scholen zijn tot 6 april 2020 gesloten. Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen zijn verboden. Daarnaast adviseert de overheid alle mensen dringend om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Sinds maandag 23 maart zijn de maatregelen aangescherpt. Door een extra maatregel zijn nu alle bijeenkomsten – waar een vergunning voor nodig is – verboden tot 1 juni. Verlenging van alle andere maatregelen wordt op 6 april heroverwogen.

Als netwerkorganisatie zijn we natuurlijk al sinds onze oprichting bezig om onze programma’s en services zo goed mogelijk aan te passen aan wat mogelijk is. We zijn daarin flexibel. Met een situatie als de huidige en de getroffen maatregelen hebben we echter als organisatie nog niet eerder te maken gehad. We vinden natuurlijk wel dat we een verantwoordelijkheid hebben. Daarom houden we de berichtgeving vanuit het RIVM nauwlettend in de gaten en volgen we de gestelde richtlijnen.

We beseffen ons dat de huidige situatie impact heeft op de directeuren, ondernemers en bestuurders die we met onze programma’s en diensten inspireren en faciliteren. Het zijn uiterst onzekere tijden die ons als individuele mens, als leider en als organisatie diep raken. En juist van leiders wordt in deze tijd topsport gevraagd. Tegelijk weet iedereen dat het juist nu van doorslaggevend belang kan zijn om gelijkgestemden te spreken en van gedachten te wisselen over persoonlijke en zakelijke uitdagingen en samen te zoeken naar nieuwe (samenwerkings-)kansen.

We doen er daarom alles aan om ons aanbod zo goed mogelijk aan te passen aan wat kan in deze tijd en onze leden met aangepaste programma’s en diensten met elkaar in verbinding te brengen. Fysieke bijeenkomsten zijn zeker tot 6 april uitgesloten. Dit staat inspiratie, verbinding en elkaar als mens, leider en organisatie vooruit helpen echter niet in weg. Samen staan we juist nu sterk!

Bekijk vooral dus het aangepaste programma. Hopelijk spreken we elkaar snel. In dit geval dus online.

Met vriendelijke groet,

Marcel Tjepkema
Directeur OPEN Business Leaders


Update: 16 maart 2020
Tijd: 15.00u

Op zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. We vinden het ontzettend jammer, maar gezien de huidige berichtgeving hebben we moeten besluiten alle OBL bijeenkomsten tot en met 1 april te verplaatsen.

We zijn momenteel met de verschillende sprekers aan het kijken naar een nieuwe datum of dat we op andere manieren de inhoud kunnen brengen.

We hopen je zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je vragen hebben, laat het ons vooral weten. Dit is voor ons ook een unieke situatie waar we nooit eerder mee te maken hebben gehad. We proberen er zo goed en verstandig mogelijk mee om te gaan. Natuurlijk excuus voor het eventuele ongemak, maar we hopen op jouw begrip.

Mocht je na het lezen van dit bericht vragen hebben, neem dan vooral contact op via 0294-745330.

Met vriendelijke groet,

Marcel Tjepkema
Directeur OPEN Business Leaders


Update: 9 maart 2020
Tijd: 21:00u

Sinds enkele weken is het coronavirus ook in Nederland. Op dit moment is er nog niet heel veel bekend over het virus, maar is het wel duidelijk dat het zich snel verspreid. We vinden dat we als netwerkorganisatie een verantwoordelijkheid hebben omdat bij onze bijeenkomsten de persoonlijke ontmoeting centraal staat. Daarom houden we de berichtgeving rondom het virus nauwlettend in de gaten en volgen we de adviezen van het RIVM.

Voor nu hebben we besloten (nog) geen bijeenkomsten te cancellen. Wel stoppen we met handen schudden bij de bijeenkomsten. De organisatie zal hier scherp op zijn en dit bewaken.

Ook willen we je vragen om niet naar een bijeenkomst te komen als je symptomen van het coronavirus vertoont. Je kunt daar meer over lezen via de volgende link: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Mocht je na het lezen van dit bericht vragen hebben, neem dan vooral contact op via 0294-745330.

Met vriendelijke groet,

Marcel Tjepkema
Directeur OPEN Business Leaders