Interview Peter Dehasque

Elke dag ontmoet OPEN Business Leaders interessante business leaders met een mooi verhaal. Vandaag hebben we een gesprek met Peter Dehasque, CEO van Taura Natural Ingredients. Met een combinatie van mensgericht leiderschap en baanbrekende technologie heeft Dehasque zijn bedrijf naar de top van zijn marktsegment weten te brengen.

“Leiderschap is richting geven, maar ook het verhaal vertellen.”

Taura ontwikkelde 25 jaar geleden een manier om op een uiterst snelle manier vocht uit fruitpuree te halen, ook wel de Ultra Rapid Concentration (URC™) technologie genoemd. Het geconcentreerde en gedroogde fruit dat overblijft is 100 procent natuurlijk, lang houdbaar en zonder conserveringsmiddelen en wordt verwerkt in een divers scala van voedingsproducten; van gezonde fruit snacks tot premium chocolade.  

Door het grote succes van de URC-technologie, werd Taura enkele jaren geleden overgenomen door wereldspeler Frutarom.

Nu we weer aan tafel zitten met Dehasque krijgen we opnieuw een primeur te horen. De onderhandelingen tussen Frutarom en International Flavours & Fragances (IFF) zijn zo goed als rond. Binnenkort zal Taura deel uitmaken van een nog groter concern. Met een waarde van 5.3 miljard zal de IFF-Frutarom combinatie dan een globale leider zijn in het domein van ‘Natural Taste, Scent and Nutrition’.

Volgens Peter is dit een goede zaak. Het enthousiasme in zijn stem toont dat hij het meent. ‘Voor medewerkers en het bedrijf biedt dit een solide structuur waarop we duurzaam verder kunnen bouwen naar de toekomst. We hebben heel wat expertise in huis. Nu krijgen we de mogelijkheid om vooral op het gebied van Research & Development en ‘global reach’ nog grotere stappen te zetten.’

OPEN Business Leaders zou OPEN Business Leaders niet zijn als we niet enkele prikkelende vragen zouden stellen.

Op Dehasques’ tafel liggen enkele boeken; De Fluïde organisatie, Alles wat je aandacht geeft groeit en nog verscheidende andere bestsellers over organisatieontwikkeling. ‘Ja, dat boeit mij’, zegt Dehasque. De CEO maakt ondanks zijn drukke schema, tijd voor het lezen van boeken.

Vertel eens, wat lees je zoal? Het antwoord mag geen organisatieboek zijn.
Wel, ik lees graag boeken over geschiedenis. Ik hou van verhalen. En ik denk dat we er baat bij hebben om vanuit zoveel mogelijk standpunten naar het verleden te kijken. Dat verhoogt ons bewustzijn. Zo is er de uitspraak dat vroeger alles beter was, maar dat is natuurlijk niet zo. Lessen uit het verleden helpen mij betere keuzes in het heden te maken en een visie voor de toekomst te ontwikkelen.

Welk boek heeft jou het laatst ontroerd?
Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans. Mooi boek, authentiek verhaal. Ik word overigens vaak geraakt door wat ik lees. Vooral als ik ‘echtheid’ ervaar in verhalen.

Wat betekent leiderschap voor jou?
Richting geven en het verhaal vertellen. Hoe zijn we hier geraakt? En waarom? De weg die Taura heeft afgelegd, was soms hobbelig en zwaar. Dan is het belangrijk om je organisatie bewust te houden van de vooruitgang die we in de afgelopen 25 jaar hebben geboekt. Het is een ongelooflijk mooi verhaal. Ik zie mezelf vooral als inspirator. Als je mensen vertrouwen geeft, komen ze tot hun volle potentie. Medewerkers zien groeien, doet me heel veel deugd. Voor mij is vertrouwen dan ook het hoogste goed.

Welk ‘gen’ van jou is terug te vinden in je organisatie?
‘Durven’ en nieuwe dingen proberen. Ik noem dit creative discipline; creatieve vrijheid geven binnen een afgesproken kader . Ook de dynamiek om continu te verbeteren komt vanuit mijn drijfveer. Mensen vertrouwen geven zit diep in mijn DNA en is dan ook geworteld in onze bedrijfscultuur.

Wat vind je de moeilijkste aspecten van leider zijn?
Harde beslissingen moeten nemen. Ik geloof niet dat er leiders zijn die geen moeite hebben om bijvoorbeeld mensen te ontslaan. Vragen die ik constant aan mezelf stel, zijn: Hebben we wel de juiste mensen? Geven we voldoende creatieve vrijheid en mogelijkheden om te groeien? Hebben we voldoende bijpraatgesprekken of contactmomenten met onze mensen? Dat zijn echt mijn grootste zorgen, want de mensen zijn Taura.

Wat denk je dat er in je bedrijf verloren zou gaan als jij er niet meer zou zijn?
Het verhaal van ons bedrijf. Wat zal er gebeuren met de Corporate Memory? Hoe houden we het Taura DNA in stand, onze identiteit? Zeker nu wij deel gaan uitmaken van een wereldgroep. Maar zolang ik er ben, houd ik het in leven. Voor de rest denk ik dat ik kan verwijzen naar ‘het gen’ waarover we daarnet spraken.

Je hebt een volwassen dochter. Wil je met ons delen hoe je jezelf als vader ziet?
Ik probeer haar de ruimte te geven om zichzelf te ontplooien en de juiste waarden en  verantwoordelijkheidszin mee te geven. Ik heb haar altijd gestimuleerd om dingen te doen, om haar horizon te verbreden. Adviseren doe ik ook graag, maar zoals elke tiener, doet ze dan meestal net het tegenovergestelde. Inmiddels is ze volwassen en probeer ik haar uit te dagen in gesprekken. Ik vind het belangrijk dat ze kritisch naar de wereld kijkt.

Het vervolg van het antwoord,  zou het antwoord op een nieuwe vraag kunnen zijn. Bijvoorbeeld:

In je werk ben je altijd bezig met duurzame voeding. Neem je dat ook mee naar huis?
Ik denk dat je waarden alleen kunt meegeven door naar waarden te leven. Dus ja. In ons gezin hebben we dan ook een echte food culture. We hechten veel waarde aan gezellig koken en gezond eten. Duurzaamheid is ook iets wat ons gezin hoog in het vaandel draagt. Bewust zijn van milieu en omgeving. Duurzaamheid is een verantwoordelijkheid die je moet nemen als mens en als bedrijf. Zo groeit mijn interesse in cradle to cradle en andere vormen van duurzaam ondernemen nog elke dag.

Een laatste vraag. Als je meer vrije tijd zou hebben, wat zou je hier dan mee doen?
Afgelopen weken was ik in Frankrijk. Met het gezin hebben we daar een zomer huis waar we samen aan geklust hebben. Eindelijk is het af. Wanneer ik meer vrije tijd heb, wil ik daar graag meer tijd door brengen. Boeken lezen en met het gezin genieten. Onze Franse droom.

Klinkt fantastisch. Bedankt dat we jouw verhaal mochten vertellen.  Jouw bijdrage aan ons netwerk is zeer waardevol. We kijken uit naar onze volgende ontmoeting.        

Wil je graag reageren op dit artikel of in gesprek gaan met Peter over bovenstaande topics? Dat kan. Contacteer ons of download onze app.